Deze voorwaarden van een fietsverzekering moet je weten

Deze voorwaarden van een fietsverzekering moet je weten!

Gebruik jij ook iedere dag jouw fiets? Zo ja, dan is het belangrijk om het te verzekeren voor mogelijke schade en diefstal. Er zijn talloze verzekeringsmaatschappijen, waar je dit kan doen. Iedere maatschappij heeft alleen weer aparte voorwaarden. Deze voorwaarden zorgen ervoor dat een verzekering goed gehandhaafd kan worden. In deze blog behandelen we de belangrijkste voorwaarden van een fietsverzekering bij InShared. Op deze manier ben je voorbereid voor de mogelijke gevolgen die kunnen voorkomen. Lees dus gauw verder begin voorbereid aan een verzekering!

Eigen verantwoordelijkheid

Ten eerste speelt jouw eigen verantwoordelijkheid ook mee, bij de financiële dekking van een verzekering. Je moet er namelijk voor zorgen dat je jouw fiets op de juiste manier parkeert, als je het ergens achterlaat. Zo moet de fiets altijd op slot staan. Wordt er bewezen dat dit niet zo is, dan word je ook niet gedekt. Onder jouw eigen verantwoordelijkheid valt ook het eigen gebruik. Word er bewezen dat jij je fiets hebt uitgeleend, bij schade of diefstal, dan word je ook niet gedekt door de verzekering. 

Het juiste slot

Je moet er ook voor zorgen dat jouw fiets is voorzien van het juiste slot. Dit moet bij InShared minimaal een ART categorie 2 slot zijn. Met sloten van mindere kwaliteit word je dus niet gedekt door de verzekering. 

Accessoires niet altijd verzekerd

Bij kiezen van een verzekering, moet je ook controleren of accessoires verzekerd zijn. In sommige gevallen is dit namelijk niet zo! Zo worden fietscomputers of navigatieapparatuur niet verzekerd bij InShared. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen worden andere accessoires ook niet altijd gedekt. Bij InShared wordt een accu van een elektrische fiets wél gedekt.

Bij ongelukken

Een verzekering is er natuurlijk ook om je financieel te dekken bij een ongeluk. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Zo wordt er niet verzekerd, als er ontdekt wordt dat het ongeluk voortkomt uit een race of wedstrijd. Daarnaast wordt er natuurlijk ook niet verzekerd als er bewezen wordt dat er meer alcohol of andere beïnvloedende middelen gebruikt zijn dan volgens de wet toegestaan is. 

Extra: let op verschillende verzekeringen!

Verzekeringsmaatschappijen handelen op verschillende manieren. Het is daarom belangrijk om per maatschappij de voorwaarden te controleren, voordat je een verzekering afsluit. Zorg ervoor dat je een fietsverzekering kiest dat het beste aansluit op jouw belangen en wensen. Op deze manier kom je er ook achter welke voorwaarden wel en niet relevant zijn voor jou.

Terug naar overzicht