Volendam

Volendam is natuurlijk bekend van de vele BN'ers die hier vandaan komen. We kennen allemaal Anny Schilder, Jan Smit en Kees Tol. Toch is Volendam bij de toeristen ook populair om andere redenen. De Volendamse klederdracht staat voor de rest van de wereld symbool voor alles wat Nederlands is. Vooral dames droegen vroeger typische Volendamse kleding. De kleding bestaat uit een soort witte muts, lange rok en klompen. Op zondag en bij feestelijke gelegenheden werd speciale kleding gedragen. Tegenwoordig wordt de Volendamse kledij alleen nog gedragen door personeel in kroegen, bij evenementen en kun je het bekijken in het Volendams museum.

Volendam het dorp

Het inwonersaantal van Volendam is de laatste jaren flink gestegen. Toch heeft Volendam alle kenmerken van een dorp. Buren gaan bij elkaar op de koffie en begroeten elkaar. Volendam staat bekend als een hechte gemeenschap. Door deze hechtheid heeft Volendam in de loop der tijd eigen gebruiken en tradities ontwikkeld. Zo is er zelfs een speciaal Volendams dialect. Omdat het dorp een heel eigen karakter heeft is het een plek die iedereen eens bezocht moet hebben.

Bereikbaarheid Volendam

Van maart tot oktober is er een bootdienst actief tussen Volendam en Marken. Als je toch in Volendam bent, is het naastgelegen Marken ook zeker een bezoekje waard! Ook met het openbaar vervoer is Volendam prima te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal Station rijden meerdere malen per dag bussen naar Volendam. Met de auto kun je Volendam ook goed bereiken. Noord Holland Toerist geeft je graag meer informatie over Volendam.