Dit is hoe een schoonmaakbedrijf duurzaam te werk gaat

Dit is hoe een schoonmaakbedrijf duurzaam te werk gaat

Een schoonmaakbedrijf focust zich vooral op schoonmaken, maar vandaag de dag is duurzaamheid ook een heel belangrijk thema voor schoonmaakbedrijven. Dit thema speelt ook bij schoonmaakbedrijf CSU, één van de grootste schoonmaakbedrijven in Nederland. Duurzaamheid kan op verschillende manieren worden toegepast, en ook CSU is hier hard mee bezig. Dagelijks houden zij zich bezig met het toepassen van duurzame innovaties om daardoor nog milieubewuster en gezonder te kunnen werken. Het is niet voor niets dat zij in veel situaties willen uitstralen dat ze werken met het oog op morgen. Goed voor de medewerkers, maar ook goed voor onze planeet. Wij zetten een aantal duurzame innovaties van CSU waar zij nu actief mee bezig zijn, voor je op een rij. 

CSU Smartcoat

Vloeren zijn een van de dingen die goed en grondig gereinigd en schoongemaakt moeten worden. CSU heeft een speciale methode ontwikkeld in samenspraak met verschillende specialisten, om veel makkelijker, goedkoper en duurzamer schoon te maken. Zonder chemische middelen kan de oude polymeerlaag verwijderd worden. De oude vloerlaag wordt vervangen door een duurzame PU coating. Hierbij hoeft er dus geen nieuwe cementvloer gelegd te worden en blijft het fundament gewoon behouden. Dit betekent dat de totale constructie niet vervangen hoeft te worden. Naast een milieuvriendelijke ontwikkeling, is dit ook een financieel aantrekkelijke manier. CSU heeft dit als schoonmaakbedrijf in Amsterdam al vaak toegepast. Door deze methode ligt menig vloer in de hoofdstad er dus blinked bij.

BubbleFlush

Een van de meest recente, innovatieve ontwikkelingen bij CSU is de BubbleFlush. Dit is een duurzame manier om een toilet grondig te reinigen. De BubbleFlush is een apparaat dat in het toilet gedaan kan worden, waarbij gebruik wordt gemaakt van ultrasone geluidsgolven. Deze geluidsgolven zijn heel wat anders dan muziek tijdens het uitgaan of een evenement, deze zorgen er namelijk voor dat er microscopisch kleine luchtbellen ontstaan die de kalk lostrillen. Dat maakt het schrobben met milieubelastende schoonmaakmiddelen onnodig. Daarnaast is het een ergonomische manier van reinigen voor de schoonmaakmedewerker en het kost niet meer dan één minuut. CSU heeft berekend dat er jaarlijks zo’n 45.000 kg CO² minder uitgestoten wordt. 

Prins Darin

Duurzaamheid is iets wat ook op scholen aangemoedigd wordt door CSU. Zo hebben zij een concept ontwikkeld, genaamd Prins Darin. Dit wordt gebruikt om kinderen op de basisschool kennis te laten maken met duurzaamheid en het belang hiervan op jonge leeftijd al onder de aandacht te brengen. Prins Darin is een hologram dat leerlingen spelenderwijs laat kennismaken met verschillende onderwerpen, zoals het belang van afval scheiden. Daarnaast wordt er binnen dit concept gebruik gemaakt van doe- en leesboeken die door scholen zijn aan te vragen via de website van CSU. 

Op deze manier probeert CSU actief bij te dragen aan een duurzamere wereld. Ook de schoonmaakwereld kan hier dus een grote rol in spelen, en CSU probeert hier het goede voorbeeld in te geven. Samen met werknemers, leveranciers, partners maar dus ook basisschoolleerlingen wordt er een stap in de goede richting gezet. Innovaties die milieubewust zijn en een gezonde werkomgeving stimuleren zullen bij CSU altijd hoog op de agenda staan. 

Terug naar overzicht