Heb jij al een goede reisverzekering afgesloten?

Heb jij al een goede reisverzekering afgesloten? 

Heb jij plannen om op reis te gaan? Dan is het goed om te kijken of je al een goede reisverzekering afgesloten hebt. Sommige mensen denken dat dit niet nodig is, want wat zou er tijdens een vakantie nou kunnen gebeuren? Het antwoord: heel erg veel. Op ieder moment van je vakantie kunnen problemen ontstaan en wat het probleem ook moge zijn, het is prettig dat je deze zo snel mogelijk kunt afhandelen. Met een goede verzekering kun je dit vaak goed doen. Omdat er twee soorten reisverzekeringen zijn, willen wij graag beide behandelen. Zo kun jij meteen zien welke van de twee opties voor jou de beste is en hoe je vervolgens vandaag nog een verzekering kunt afsluiten.

Een eenmalige verzekering 

Wanneer je eens per jaar op vakantie gaat, kun je het beste een eenmalige verzekering afsluiten. Deze verzekering is de voordeligste optie maar geldt alleen gedurende de tijd waarin je op reis bent. Je geeft bij het afsluiten van deze verzekering aan wanneer je van plan bent om te gaan reizen en zodra de einddatum verstrekken is, is je verzekering weer afgelopen. Tijdens je reis loop je dan heel wat minder risico’s. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je je vlucht moet omboeken omdat je onverwacht verhinderd bent, of dat je misschien wel helemaal niet meer kunt gaan omdat er iets in je nabije omgeving gebeurd is. Het kan ook zijn dat het reisadvies van een land wordt aangepast waardoor je jouw reis helaas moet afzeggen. Heb je in deze situaties geen goede reisverzekering, dan gaat dit je veel geld kosten. Wij raden je daarom aan om altijd een reisverzekering af te sluiten want de kosten ervan wegen niet op tegen de enorme baten die je ervan zult ondervinden. 

Een doorlopende verzekering

Sommige mensen gaan niet een keer per jaar op vakantie, maar meerdere keren en het liefst geheel spontaan. Voor die mensen is de doorlopende reisverzekering van Univé interessant omdat je deze eenmalig afsluit en daar vervolgens het hele jaar niet meer naar hoeft om te kijken. Het enige wat jij hoeft te doen, is maandelijks een lage premie betalen. Let er even goed op voor welke gebieden je verzekerd bent. Blijf je binnen Noord-Holland of trek je de wijde wereld in? Check altijd even of je overal verzekerd bent zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het zou namelijk jammer zijn dat jij je verzekering wilt gebruiken en dan de deksel op je neus krijgt. 

Online afsluiten

Wanneer je je reisverzekering vandaag nog wilt afsluiten, dan kun je bijvoorbeeld naar de site van Univé gaan. Hier kun je op je gemak de voorwaarden even doornemen. Wil je extra’s toevoegen aan je verzekering? Dat kan altijd. Mocht je even niet weten wat je het beste kunt doen, dan kun je ook altijd contact opnemen met een van de specialisten van deze verzekeringsmaatschappij. Er staat altijd iemand voor je klaar om je te helpen. 

Terug naar overzicht