Kom je ook naar Noord-Holland?

Kom je ook naar Noord-Holland?

Heb jij een eigen zaak en wil je zoveel mogelijk klanten aantrekken de komende periode? Dan is het een goed idee om te blijven lezen. Na een paar hevige jaren door Covid-19 draaien ondernemingen op dit moment weer op volle toeren. Winkels en restaurant worden in grote getallen bezocht en het geld vliegt over de kassa’s. Maar hoe doe je dat nou precies? Hoe krijg je al die mensen binnen? 

Deel uit

Nederlanders houden van gratis, kleine cadeautjes en andere leuke gadgets vallen daarom altijd in de smaak. Door het uitdelen hiervan creëer je een gevoel van sympathie vanuit de klant naar jou toe waardoor klanten loyaler worden naar jouw merk toe. 

Naast gratis cadeautjes is het uitdelen van promotiemateriaal zoals flyers of ander drukwerk ook een zeer succesvolle manier om meer klanten aan te trekken. Zo kan je een brochure laten drukken met hierin kortingscodes die kunnen worden verzilverd in de winkel voor bijvoorbeeld korting. 

Sluit aan bij de eigen waarden

Je kan zoveel reclame maken als je wilt of alleen maar gratis cadeautjes uit gaan delen maar er zijn een paar zaken die als eerste op orde moeten zijn voordat je al deze klanten wilt gaan aantrekken. Het is belangrijk dat jij als merk of bedrijf bepaalde waarden en normen hebt en deze dan ook uitstraalt naar klanten toe. Heb je bijvoorbeeld een gezellige strandtent in Zandvoort met lekker eten maar nou niet bepaald heel chique. Dan is het niet de bedoeling dat de tafels zeer net gedekt worden, personeel rondloopt in een hemd of de menukaarten drukken in een hele formele stijl. 

Dit is een grote valkuil voor vele ondernemingen en dan voornamelijk restaurants. Het gebeurt nog te vaak dat aanbod en hetgeen dat uitgestraald wordt niet overeenkomt waardoor restaurants op den duur omvallen.

Werk samen

Naast dat Noord-Holland natuurlijk de mooiste provincie van Nederland is kunnen we hier ook heel goed samenwerken. Denk daarom is na over manieren om samen te werken met andere bedrijfseigenaren in de buurt voor bijvoorbeeld leuke evenementen of bepaalde acties waardoor je grote groepen mensen aan kan trekken. Heb jij bijvoorbeeld een restaurant, organiseer dan samen met andere horeca eigenaren een loop langs al jullie ondernemingen waar mensen een hapje en een drankje kunnen krijgen. Op deze manier geef je de mensen een leuke dag, verhoog je de naamsbekendheid en zullen de mensen ook terugkomen wanneer zij genoten hebben van jouw aanbod.

Terug naar overzicht