Zo maak je wandelen meer comfortabel

Zo maak je wandelen meer comfortabel

Wandelen is een leuke maar vooral ook gezonde bezigheid. Wandelen verlaagt niet alleen de bloeddruk het zorgt ook voor een betere conditie. Hoogste tijd om lekker veel te gaan wandelen. Er zijn in Noord-Holland een hoop mooie plekken waar je kunt genieten van de prachtige natuur tijdens een wandeling. In deze blog lees je meer over de voordelen van wandelen en hoe jij het wandelen zo comfortabel mogelijk kan maken. 

Voordelen van wandelen

Het is al langer bekend dat dagelijks wandelen heel gezond is. Het versterkt de botten en spieren, verlaagt de bloeddruk, verbetert het vermogen van de longen en daarbij verlaagt het ook nog eens het risico op diabetes type 2. Als dit al niet redenen genoeg zijn, dan zijn er nog een hoop om op te noemen. Zo zorgt wandelen voor een beter geheugen, neemt het stress en angstgevoelens weg en zul je ook beter kunnen slapen. Kortom, de voordelen van wandelen zijn eindeloos, dus wat houd je nog tegen? Geen tijd? Ga eens in je lunchpauze een stevig rondje wandelen. Doe de boodschappen te voet in plaat van met de auto of ga na het eten een stuk wandelen met het gezin of je partner. Geen motivatie om te gaan lopen? Neem dan een hond! De hond moet minimaal drie keer per dag naar buiten en daardoor wordt je min of meer verplicht om te gaan wandelen. 

Comfortabele oplossingen

Soms kan het voorkomen dat het wandelen niet meer zo gemakkelijk gaat. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die jou helpen om weer comfortabel te kunnen wandelen. De hulpmiddelen van Olfit helpen bij het ondersteunen van de voeten en benen tijdens het lopen. Denk hierbij aan compressiesokken die ervoor zorgen dat je extra ondersteuning hebt zodat je minder snel je enkel verzwikt of de knieën overbelast. Wanneer je snel last hebt van de onderkant van je voet, dan is het aan te raden om inlegzolen te gebruiken in je schoenen. Hiermee heb je net even die extra ondersteuning. Daarnaast zijn er nog veel meer andere middelen die jou kunnen helpen bij het meer comfortabel maken van het wandelen. Heb je last van zwakke knieën? Dan kan een brace de oplossing zijn voor jou. Daarnaast zijn er ook nog veel compressie materialen die je kunnen helpen waar jij dat nodig hebt. Bijvoorbeeld speciale compressiebroeken.

Kortom, wandelen is gezond! Zorg dus voor de juiste ondersteuning en jij kan genieten van elke dagelijkse wandeling door het Noord-Hollandse landschap. 

Terug naar overzicht