Bergen aan Zee

Bergen aan Zee is een kustplaatsje in de gemeente Bergen. Dit gezellige dorpje heeft een zandstrand waar je 's zomers heerlijk kunt genieten van de zee en de zon. Je kunt hier in de zomer zwemmen, watersporten beoefenen en luieren. In de overige seizoenen is het heerlijk om hier te wandelen en uit te waaien. Warm op of koel af in een van de gezellige en gastvrije strandtentjes van Bergen aan Zee. 

Cultuur

Bergen aan Zee is erg cultureel. Ze organiseren verschillende evenementen, concerten en tentoonstellingen. 

Eten en drinken

Bergen aan Zee heeft een royaal aanbod aan restaurants en barretjes. Van lunch tot diner, van ijsjes tot borrelhapjes en van koffie tot alcoholische drankjes. Geniet in de zon op het terras van een van de gezellige strandtentjes of loop het levendige dorpje in en beleef de sfeer in de leuke restaurants.

Musea en attracties

Bergen aan Zee heeft een aantal musea en attracties, maar mocht je nog meer willen zien dan kun je  terecht bij een van de omliggende dorpen. Hieronder beschrijven we welke in Bergen aan Zee en omgeving de moeite waard zijn.

Uitgaan 

Na een stranddagje en luieren kun je kiezen om terug naar je accommodatie te gaan, maar het is uiteraard ook gezellig om naar de film, het theater, een concert of de kroeg te gaan. De gezellige cafés en bars zijn ideaal om tot in de late uurtjes door te zakken. Wil je graag de uitgaansmogelijkheden uitbreiden, dan kun je naar grotere plaatsen in de buurt van Bergen aan Zee. Denk aan Alkmaar of Schagen.  

Evenementen

  • In de zomer vind je wekelijks in Bergen aan Zee een kunstmarkt (woensdag) en braderieën (donderdag).
  • Jaarlijks wordt het gezellige evenement Poëzie in de Branding georganiseerd in april/mei. Hier wordt dichtkunst langs de vloedlijn gepresenteerd met jaarlijks een wisselend schema.
  • Jazz & Sail is ieder jaar in het eerste weekend van september. Drie dagen lang is er live muziek op verschillende locaties en vinden er op het strand en de zee catamaranraces plaats. 
  • The International Music Sessions, dit is een muziekfestival dat al sinds 1988 georganiseerd wordt. Het wordt georganiseerd in juli/augustus. Lessen en masterclasses worden gecombineerd met concerten die op verschillende locaties plaatsvinden

Overnachten

Wil je graag een aantal daagjes weg en genieten aan de kust? In Bergen aan Zee kun je een weekendje, midweek, week of langer leuke accommodaties vinden. Je kunt gezellige appartementen, luxe hotels en andere passende accommodaties vinden. Gastvrijheid is in ieder geval een groot begrip in Bergen aan Zee.