Bloemendaal aan Zee

Bloemendaal is een populaire badplaats in Nederland, ook wel Bloemendaal aan Zee genoemd. Bloemendaal aan Zee ligt aan de Noordzee en ligt tussen de stranden van IJmuiden en Zandvoort. Het strand van Bloemendaal is vooral populair bij de jongeren, er zijn namelijk in het zomerseizoen veel hippe strandclubs. 

Wat te doen in Bloemendaal?

De vraag “wat te doen in Bloemendaal?” is eigenlijk best makkelijk te beantwoorden. Bloemendaal is namelijk een plek waar je veel kunt doen. In deze leuke badplaats vind je veel natuur. Je kunt bijvoorbeeld naar het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, in dit park kun je hardlopen, paardrijden, wandelen, picknicken en je kunt er dieren en planten bestuderen. Dit park is dus geschikt voor jong en oud. Verder heeft Bloemendaal een mooi openluchttheater, kun je leren vliegeren en kiting op het strand en nog veel meer. 

Stranden Bloemendaal

Natuurlijk is het strand van Bloemendaal een van de populairste redenen dat mensen dit kustplaatsje bezoeken. Naast het normale strand in Bloemendal is er ook nog een naaktstrand te vinden. Het naaktstrand bevindt zich tegen de grens van Velsen en is verboden voor honden. 

Eten en drinken in Bloemendaal

Chapeau is een restaurant in Bloemendaal dat erg populair is. Het is een tweesterrenrestaurant en wordt erg goed beoordeeld, klanten noemen het fantastisch. Ze bieden een  hoogwaardige kwaliteit en hebben vriendelijk personeel. 
Als je liever iets simpeler wilt eten, dan is Peper's Pannenkoekenhuis een aanrader. Wil je liever iets drinken dan is Beachclub Bloomingdale een strandclub waar je in de zomer gezellig kunt zitten, maar je kunt er ook lunchen of dineren.  

Bereikbaarheid gemeente en strand

Bloemendaal aan Zee is bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf station Haarlem, station Overveen en station Zandvoort. Hier kun je de bus nemen, lijn 81 is de makkelijkste lijn om te nemen. In de zomer zijn er extra bussen die je naar het strand van Bloemendaal vervoeren. Kom je met de fiets, dan kun je via ANWB fietsroutes de beste fietsroutes uitzoeken. Ook is de gemeente goed bereikbaar met de auto. Op een aantal plekken kun je vrij parkeren, maar de meeste plekken zijn betaald parkeren.