Den Helder

De stad Den Helder ligt in het meest noordelijke puntje van Noord-Holland. Deze regio wordt daarom ook wel de Kop van Noord-Holland genoemd. De gemeente Den Helder telt meer dan 50.000 inwoners. Waarschijnlijk is Den Helder al rond 1500 ontstaan. Het gebied waar Den Helder zich bevond was in deze tijd nog een eiland. Tijdens de Allerheiligenvloed zijn de duinen weggeslagen en de dorpskernen verloren gegaan. Den Helder is later landinwaarts opnieuw opgebouwd. Inwoners van Den Helder leefde vooral van de visserij en het loodswezen. In de Tweede Wereldoorlog zijn veel historische panden en straten verloren gegaan. Na de oorlog is de stad deels herbouwd en ook uitgebreid.

Koninklijke Marine & Den Helder

De Koninklijke Marine heeft in Den Helder haar thuishaven. Al vanaf 1814 is Den Helder een van de belangrijkste havens geweest voor de marine. Jaarlijks wordt Den Helder overspoelt met oud-mariniers en andere belangstellende tijdens de marine dagen. De Koninklijke Marine in Den Helder helpt de Nederlandse kunstwacht bij reddingsacties maar is ook actief buiten Nederland. Na een missie in het buitenland zijn de meeste mariniers weer blij als zij bij terugkomst de vlag van het Noord-Hollandse Den Helder zien wapperen.

Den Helder bereikbaarheid

Den Helder is eenvoudig bereikbaar met de auto en trein. Ook beschikt Den Helder over een eigen vliegveld. Dit vliegveld wordt ook gebruikt voor personenvervoer. De haven en het vliegveld zijn zeker eens een bezoekje waard. Natuurlijk heeft Den Helder nog veel meer mooie plekken!