Evenementen in Enkhuizen

Naast allerlei kleine en grote evenementen die gedurende het jaar plaatsvinden in Enkhuizen, zijn er een aantal bekende jaarlijks terugkerende evenementen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het Jazzfestival en de wekelijkse stadswandelingen in de zomer. Wil je meer informatie over deze evenementen en zien of ze plaatsvinden tijdens jouw verblijf? Lees dan snel hieronder verder.

Evenement organiseren in Enkhuizen

Wie een evenement wil organiseren in Enkhuizen moet dat melden bij de gemeente Enkhuizen. Voor sommige evenementen geldt namelijk een meldings- of vergunningsplicht. Dit is onder meer afhankelijk van het aantal bezoekers op het evenement. Op de website van de gemeente Enkhuizen vind je een aantal formulieren die je als organisator van een evenement moet invullen en inleveren bij de gemeente, zoals het aanvraagformulier en het meldingsformulier voor kleine evenementen. Je moet daarbij bijvoorbeeld een plattegrondtekening inleveren.

Voor vragen over het organiseren van evenementen kan er contact opgenomen worden met de afdeling Dienstverlening van de gemeente, via 0228 – 360 100 of via stadhuis@enkhuizen.nl.