Monnickendam

Aan het Markermeer ligt het stadje Monnickendam. Mensen die op zoek zijn naar een rustige plek aan het water kunnen prima vertoeven in Monnickendam. Met de auto ben je binnen een halfuurtje in Amsterdam. Monnickendam is ook uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Een verblijf in Monnickendam is prima te combineren met een dagje shoppen of een museumbezoek in Amsterdam. Wil je liever de drukte van grote steden ontlopen? Ook in Monnickendam kun je een lekker hapje eten en cultuurhistorische panden bezoeken.

Geloof Monnickendam

Als je Monnickendam binnenrijdt valt de Grote of Sint Nicolaaskerk zeker op. Monnickendam is een protestantse gemeente en dit kun je ook zien aan de kerk. Als je in Monnickendam bent is deze kerk zeker een bezoekje waard. Door de invloeden van Maarten Luther begon de hervorming van het rooms-katholieke geloof. Monnickendam ging op 24 juni 1572 over naar de kant van Willem van Oranje. De kerk kwam daarmee in handen van de protestanten. In de jaren '50 en '60 is kerk in etappes gerestaureerd. In 2005 is de buitenkant van de kerk volledig opgeknapt. Zo zijn de daken en het voeg- en metselwerk gerepareerd. In 2007 is gestart met het restaureren van de binnenkant van de kerk. Na alle restauraties is de kerk in 2009 weer in gebruik genomen.

Bezoek brengen aan Monnickendam

Watersportliefhebbers kunnen het beste in het voorjaar en in de zomer een bezoek brengen aan Monnickendam. In Monnickendam liggen diverse zeilclubs en botenverhuurders. In de zomer kun je een heerlijke vaartocht maken terwijl je geniet van de warme zonnestralen. Het najaar en de winter zijn perfect voor wandelaars. Geniet van de winterlandschappen en natuur van Monnickendam!