Omgeving Den Helder

Ook in de omgeving van Den Helder valt genoeg te beleven. Wij hebben de leukste dorpjes al voor je op een rij gezet.

Julianadorp

Je vindt Julianadorp op ongeveer 5 kilometer afstand van Den Heler. In de zomer verblijven veel toeristen in één van de vele vakantieparken. Julianadorp heeft een prachtige ligging aan zee en ligt gedeeltelijk ook nog tegen de duinen aan. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietstochten maken. Omdat het strand van Julianadorp vrij lang is heb je in de zomer bijna nooit geen last van overvolle stranden.

Anna Paulowna

Een kleine 20 kilometer van Den Helder vind je het plaatsje Anna Paulowna. In Anna Paulowna vind je ook een interessant museum. In het Museum Oud Anna Paulowna kun je meer informatie vinden over bijvoorbeeld de drooglegging van de Anna Paulowna Polder. Ook zie je in het museum welke invloed de bollenproductie in de regio heeft gehad op het dorp. Ieder voorjaar (april-mei) worden er in Anna Paulowna de Bloemendagen gehouden. Door de plaatselijke bevolking worden eigen gemaakte bloemenmozaïeken langs de wegen in de polder tentoongesteld.

Noorderhaaks

Noorderhaaks wordt ook wel Razende bol genoemd. Op dit eilandje broeden verschillende vogelsoorten. Ook is de Noorderhaaks een belangrijke rustplaats voor zeehonden. De noordzijde van dit eiland is daarom niet toegankelijk. Toch kun je wel een bezoek brengen aan de andere delen van dit eilandje. Als er veel dagrecreanten zijn geven boswachters van Landschap Noord-Holland voorlichting over de natuur. Ideaal voor het schieten van een mooi natuur plaatje met je camera.