Schoorl Noord-Holland

Schoorl is een klein tot gemiddeld dorp aan de kust van Noord-Holland. Schoorl biedt naast zon, zee en strand ook duinen en bos waar je heerlijk kunt uitwaaien.

Geschiedenis toerisme Schoorl

Schoorl staat al sinds het einde van de 19e eeuw bekend als toeristisch dorp. In het begin van de 20e eeuw begon men met het bouwen van huisjes op de achtererven van boerderijen. Deze huisjes konden dan in de zomer verhuurd worden. Tegenwoordig zijn er natuurlijk ook diverse hotels en vakantieparken.

Cultuur

In Schoorl is van alles te beleven. Een dagje lekker uitwaaien in Noord-Holland kan perfect in het duingebied of aan het strand van Schoorl. Tegenwoordig brengen jaarlijks vele toeristen een bezoekje aan Schoorl. Populair is bijvoorbeeld het Nationaal Park de Schoorlse Duinen, waar je de hoogste en breedste duinen van Nederland kunt zien. Omdat het strand van Schoorl alleen per fiets te bereiken is, is het extra rustig. Voor wie gaat wandelen in de grote duinen, is een duinplattegrond die opgehaald kan worden bij de VVV een echte aanrader. Ook is het mogelijk om de Brede Duinenfietsroute te volgen, die ook door Schoorl loopt. Voor de echte sportievelingen is het mogelijk om het zwaarte mountainbike parcours van Nederland te volgen.

Eten en Drinken

In Schoorl is het heerlijk om op het terras te zitten. Midden in het centrum, maar ook in de gezellige strandtenten. Je kunt hier genieten van de rust van het strand en de zee, de warmte van de zon, de gezelligheid van het dorp, de spelende kinderen, de rennende honden en de wandelende mensen. Wij hebben hieronder een aantal leuke restaurantjes en eetcafés voor je opgeschreven.

Musea en Attracties

Schoorl is een dorpje waar veel mensen tot rust willen komen, genieten op het strand, zwemmen in de zee en wandelen door de duinen zijn dan ook favoriete bezigheden van de bezoekers en bewoners van Schoorl. Hierdoor heb je dus ook niet veel musea en attracties nodig om een leuke vakantie te hebben. Uiteraard zijn er toch leuke bezigheden in Schoorl, denk aan het buitencentrum de Schoorlse Duinen. Ook is het heerlijk om paard te rijden op het strand, of voor de kinderen; spelen op de Klimduin.

Monumenten

Schoorl heeft buiten de duinen en het strand, mooie monumenten die het bezoeken waard zijn:

  • Het voormalige De duinen;
  • De Klimduin;
  • De hervormde kerk uit de 17e eeuw;
  • het voormalige raadhuisje uit 1601;
  • De Kijkduin (een korenmolen).

Uitgaan

Ondanks dat Schoorl een dorpje is kun je hier ontzettend gezellige avonden beleven met de bewoners van dit leuke dorpje. Schoorl heeft een aantal gezellige cafés waar je een gezellig avondje uit kunt bleven. Lees hieronder meer over de gezellige cafés van Schoorl!

Evenementen

Schoorl is een dorp met ontzettend veel leuke en gezellige evenementen. Je kunt denken aan de gezellige jaar- en weekmarkten, wandelingen en activiteiten op het strand. We hebben de leukste en jaarlijks terugkerende evenementen voor je opgeschreven zodat je precies weet wanneer er leuke activiteiten plaats vinden.

Overnachten

Heb je behoefte aan een weekendje er tussenuit. Denk dan zeker aan het dorpje Schoorl aan zee, je kunt hier namelijk volledig tot rust komen en leuke dingen beleven. Uiteraard heb je wel een slaapplek nodig als je kiest voor een weekendje Schoorl. Aan deze bestemming aan zee hebben ze leuke hotels en bed and breakfasts waar je je weekend met plezier door kunt brengen.