Dekking mobiele abonnementen providers in Noord-Holland

In heel Nederland is te merken dat een mobiele telefoon of smartphone onmisbaar is geworden. De hele dag bereikbaar zijn is voor vele mensen van groot belang, maar ook online kunnen streamen en goede foto's kunnen maken en delen, wordt veelvuldig gedaan. Er zijn daarvoor vele mobiele abonnementen af te sluiten die allen vallen onder de drie mobiele providers: KPN, Vodafone en T-Mobile. Dekken alle providers echter geheel Noord-Holland af? Een optimale mobiele ervaring wil namelijk iedereen. Van tevoren via foontje.nl voor mobiele abonnementen vergelijken en controleren op dekking is daarom zeker aan te raden. Ook op gebied van kosten kunnen mobiele abonnementen flink van elkaar verschillen.

Schommelende dekking van providers in Noord-Holland

Algemeen is bekend dat regio's in het midden van het land de beste mobiele provider dekking hebben. Toch zijn er verschillen waar te nemen in het bereik van de drie providers in Noord-Holland en de internetsnelheid die hieraan gepaard gaat.

KPN heeft een schommelde dekking in Noord-Holland. Waar 2G dekking zeer goed is in de gehele provincie, is het bereik voor 3G of 4G afhankelijk van de regio waarbinnen je bevindt. De randstad ervaart bij alle netwerken een zeer goed bereik. Vooral het middengebied van het noorden van de provincie heeft echter een lagere dekking voor 3G en 4G. Nog steeds goed, maar het kan zeker beter.

Ook bij Vodafone wordt 2G in geheel Noord-Holland gedekt. 3G heeft een zeer goed bereik, met uitzondering van de Noordelijke kustgebieden. Deze hebben slechts een goed bereik. 4G heeft voornamelijk een goede dekking, die zeker beter kan. De Randstad ervaart als enige een zeer goed 4G bereik.

T-Mobile heeft het meest constante bereik in Noord-Holland. Voor zowel 2G, 3G als 4G wordt een zeer goede dekking geleverd, waardoor mobiele gebruikers een optimaal bereik ervaren. Enkel gebieden direct gelegen aan de Noordzee kunnen een iets mindere mobiele ervaring waarnemen.

Bereik is afhankelijk van je smartphone en locatie

Een goed bereik is echter niet alleen afhankelijk van de dekking van een provider. Zo heeft het ook te maken met het toestel dat je bezit, of je binnen of buiten gebruik maakt van je mobiele telefoon, maar ook het type gebouw waarin je je bevindt. Het bereik wordt echter wel geoptimaliseerd door de provider te kiezen die de beste dekking heeft in de regio. Iets om op te letten bij het afsluiten van je mobiele abonnementen.

Terug naar nieuwsoverzicht