Lekker op stap in Amsterdam

Ook de binnenlandse toerist in Noord-Holland kan van alles beleven. Of je nu een paar dagen in de hoofdstad blijft slapen, of je kiest ervoor om een dagje langs te komen. Het is in ieder geval fijn om te weten dat parkeren Amsterdam gemakkelijk kan. Vanaf daar wordt het dus ook een stuk simpeler. Lekker doen waar je zin in hebt en gelijk weer de stad uit te kunnen is wel zo fijn. Zo kan je er zeker van zijn dat je al je zorgen even vergeet. Je kan alle kanten op in de stad.

Genieten van de cultuur

Het begint allemaal bij het genieten van de grote hoeveelheid cultuur die je in Amsterdam vindt. Daar staat de stad misschien wel het meest om bekend. Het is geen geheim dat hier heel veel te doen is en dat er van alles gebeurt. Er zijn dus ook altijd wel evenementen die het de moeite waard maken om op bezoek te komen. Dan is het juist ook fijn wanneer je gemakkelijk kan parkeren. De tijd van drukte en te weinig plekken om te staan is wat dat betreft gelukkig wel voorbij. Dit maakt de drempel ook iets lager.

Genieten van de stad

Wil je genieten van de stad Amsterdam zelf? Dan kan dat ook gewoon. Zo kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar leuke plekken om lekker te genieten. Denk bijvoorbeeld aan een leuke wandeling in het park. Of verblijf een dagje op het Museumplein om gewoon eens te zien wat er zoal voor mensen door de stad lopen. Ook lekker winkelen of gewoon een broodje eten en koffie drinken zijn leuke opties om voor te gaan. In dat opzicht is er dus ook genoeg te beleven voor elk type mens. Dat is ook van waarde om mee te nemen.

Lekker naar jouw club

Dan is er nog een andere reden om naar Amsterdam te gaan. Het is voor veel mensen ook een wens om Ajax eens een keer te zien spelen. Wanneer je het slim aanpakt combineer je dit met één van de hiervoor genoemde opties. Zo kan je je dag op een leuke manier invullen. Het is altijd leuk om de club een avondwedstrijd te zien spelen. Overdag kan je dan van alle andere zaken die in de stad te vinden zijn genieten. Daarmee maak je het een stuk leuker voor jezelf. Meer heb je niet nodig.

De rest van de provincie ontdekken

Als je een echte toerist in Noord-Holland wil zijn, dan is het wel belangrijk om verder te kijken dan Amsterdam alleen. Er is namelijk nog wel heel veel meer te ontdekken. Kijk even hoe het zit met parkeren in de verschillende steden en plaatsjes. Maar maak vooral ook tijd om lekker te genieten van de natuur. Die is in deze provincie namelijk ook heel divers. Aan de ene kant heb je de kust. Ga je echter meer het land in, dan kan je ook mooie uitgestrekte gebieden of leuke bossen tegenkomen. Ook dat is altijd leuk.

Terug naar nieuwsoverzicht