Wielrenblog wielermagazine: de Ronde van Noord-Holland

Zodra de lente weer is begonnen, begint ook het wielren en fietsseizoen weer volop van start te gaan. Zowel voor getrainde en beginnende wielrenners als fietsers is het het perfecte weer voor een lange en/of intensieve tocht door het Nederlandse landschap. Jaarlijks worden klassieke wielren en fietstochten georganiseerd door geheel Nederland. Zo ook de Ronde van Noord-Holland. De Ronde van Noord-Holland is een echte voorjaarsklassieker die wielrenners en fietsers laat genieten van bloeiende tulpenvelden, groene polders, historische stolpboerderijen en typische Noord-Hollandse dorpjes.

Verschillende routes en afstanden voor iedere wielrenner

De Ronde van Noord-Holland kent drie startlocaties gelegen in Alkmaar, Hoorn en Oostzaan. Daarbij hebben wielrenners de keuze uit 40, 60, 110 of 160 kilometer routes. Hierdoor is het evenement toegankelijk voor beginnende en ervaren wielrenners. Speciaal voor kinderen wordt er een 30 kilometer lange tocht georganiseerd. Een mooie manier om met het gehele gezien te genieten van een sportieve activiteit en ook om gezamenlijk een goed doel te steunen. Zo steun je het goede doel door deel te nemen aan de Ronde van Noord-Holland als HARTfietser.

Ga voorbereid op pad

Wielrennen is een mooie sport om in groepen of alleen de natuur te ervaren. Wielrennen wordt steeds populairder, alleen al aan de Ronde van Noord-Holland nemen meer dan 6000 wielrenners deel. Om voorbereid aan een dergelijke tocht deel te nemen is het mogelijk om Start2Bike trainingen te volgen. Trainingstips en blog nieuwtjes kun je echter ook veelvuldig vinden op het wielren blog van Wielermagazine. Met de tips uit dit blog ga je altijd goed voorbereid op pad en haal je het meest uit je wielren ervaring!

Terug naar nieuwsoverzicht