Fietsen in Noord-Holland: de mooiste fietsroutes

Wanneer je gaat fietsen in de provincie Noord-Holland kun je genieten van het prachtige oer-Hollandse landschap. Koeien grazen in de wei, water stroomt langs je door en genoeg dijken en oude boerderijen om vanaf je fiets te bezichtigen. De provincie is aan drie kanten omringd door water en zee. Tijdens het fietsen in Noord-Holland fiets je langs mooie duinlandschappen en bloembollenvelden vol kleur. 

Fietsen door de prachtige dijken en duinen in Noord-Holland

Tijdens het zoeken naar fietsroutes in Noord-Holland zul je erachter komen dat er vele prachtige routes te vinden zijn. Ieder met zijn of haar unieke kenmerken. Fiets een rondje door Hoorn en over de dijk en ervaar het molenlandschap van Noord-Holland. Liever een route door de duinen? Wat dacht je van de Schoorlse Duinen in Bergen. Of ga voor de Gooise Heideroute in Hilversum; grenzeloze heidevelden, vele akkers en oude boerderijen. Voor hoeveel kilometer je ook kiest, je zult niet snel uitgekeken zijn. En is het een dagje niet zo mooi weer dan kun je tegenwoordig ook virtueel genieten van prachtige fietsroutes in Noord-Holland of andere streken. Met een spinningfiets kun je met behulp apps fietsen door de mooiste routes van de wereld. Een spinningbike vergelijken met deze mogelijkheden doe je hier.

Fietsroutes Noord-Holland: Texel

Het prachtige Waddeneiland Texel behoort tot de provincie Noord-Holland. De fietsroutes op dit eiland kunnen we jullie dus zeker niet ontnemen. Het eiland beschikt over zo’n 140 kilometer aan fietspaden verdeeld over het eiland. Wist je dat er op Texel meer schapen wonen dan mensen? Deze zul je tijdens het fietsen dus ook veel tegenkomen. Naast de vele weien vol schapen fiets je door prachtige natuurparken, duinen en bossen. Tijdens deze fietstocht zie je een hele andere kant van ons kikkerlandje.

Fietsen op een regenachtige dag: spinningbike & hometrainer

Ieder heeft zijn eigen redenen om te gaan fietsen. De een geniet ervan wanneer heerlijk het zonnetje schijnt en de ander fietst om zijn dagelijkse beweging te krijgen. Wanneer het een dagje regent stappen we minder snel de fiets op. Een leuk alternatief is een spinningfiets of een hometrainer voor binnen. Het verschil tussen deze twee is onder andere de houding. Een hometrainer kunnen we qua houding vergelijken met een stadsfiets, je fiets in dit geval rechtop. Bij een spinningfiets daarentegen neem je een sportievere houding aan. Het zadel staat op een gelijke hoogte als het stuur waardoor je automatisch naar voren leunt. De spinningfiets is eigenlijk te vergelijken met een wielrenfiets. Twijfel je om een hometrainer aan te schaffen voor thuis en weet je niet voor welk model je moet gaan? De diverse hometrainers kun je hier vergelijken.

Terug naar nieuwsoverzicht