Dagje uit in Noord-Holland? 3x leuke ideeën voor 2022! 

In ons land kun je geweldige dagjes uit beleven. Elke provincie heeft dan ook wel weer iets unieks. Wil je graag een dagje uit plannen in de provincie Noord-Holland? Ook dan zijn je mogelijkheden eindeloos, want er is hier genoeg te zien en te beleven. Inspiratie nodig voor leuke activiteiten voor jouw dagje uit in Noord-Holland? Wij helpen je op weg en zetten drie leuke ideeën voor 2022 op een rij!

Bezoek Amsterdam

Als je graag een dagje uit wilt plannen in Noord-Holland, is het een echte aanrader om Amsterdam te bezoeken. Of je hier nu al eens eerder bent geweest of niet, deze stad heeft een hoop moois te bieden. In Amsterdam is genoeg te zien en te beleven. De stad staat natuurlijk voornamelijk bekend om de schitterende grachten. Als je hier bent, is het dan ook vooral aan te raden om hiervan te genieten. Waar het heerlijk is om langs de grachten te slenteren of om een leuk terrasje uit te zoeken, kan het ook een goed idee zijn om een boottocht te maken over de grachten. Zo krijg je de kans om de stad te bewonderen vanaf het water. 

Naast de mooie grachten heeft Amsterdam natuurlijk nog veel meer moois in petto. Zo heeft het een groot winkelaanbod, zijn er talloze musea en nog vele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Tijdens een dagje Amsterdam zal je jezelf dan ook niet snel vervelen!

Bezoek een van de leuke kustplaatsen

Een ander leuk idee voor een dagje uit in deze provincie, is het bezoeken van leuke kustplaatsen. Dit is natuurlijk voornamelijk een goed idee in de lente- en zomermaanden, als het zonnetje schijnt. Noord-Holland kent een aantal leuke kustplaatsen die een bezoekje waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan Egmond aan Zee, Zandvoort, Bergen en Schoorl. Je kunt in deze kustplaatsen natuurlijk een bezoekje brengen aan het mooie strand. Even lekker uitwaaien door een strandwandeling te maken, lunchen of dineren bij een van de leuke strandpaviljoens of zwemmen en zonnebaden: het is allemaal mogelijk. Maar ook het centrum van deze kustplaatsen induiken of fietsen of wandelen in de omgeving zijn goede mogelijkheden. De kustplaatsen in Noord-Holland hebben een hoop moois te bieden, waardoor ze zeer geschikt zijn voor een geslaagd dagje weg. 

De Loosdrechtse plassen

Wat je ook zeker in gedachten kunt houden voor een dagje weg in Noord-Holland, zijn de Loosdrechtse plassen. Dit is een groot watersport- en natuurgebied dat gelegen is tussen Amsterdam en Utrecht. Het is een verzamelnaam voor alle plassen die gelegen zijn rondom Loosdrecht. Als je gek bent op water en natuur, is dit echt een aanrader. Je kunt prachtige wandel- en fietstochten maken rondom de Loosdrechtse plassen, maar ook de omgeving bewonderen via het water is mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een sup huren in Loosdrecht. Suppen is in de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen, waardoor je het zeker kunt overwegen. Naast suppen zou je ook kunnen denken aan een boot huren in Loosdrecht om een heerlijke dag tegemoet te gaan op het water.

Uiteraard heeft Noord-Holland nog veel meer leuke plekjes en activiteiten voor een geslaagd dagje uit, dit zijn slechts wat voorbeelden. Deze bovenstaande ideeën zou je in ieder geval ter inspiratie in gedachten kunnen houden, want hiermee kun jij een onvergetelijke dag beleven! 

Terug naar nieuwsoverzicht